Websites voor gratis rechten vrije muziek

Websites voor gratis rechten vrije muziek

Ben je van plan video’s te gaan maken voor YouTube? Grote kans dat je dit dan alleen doet, maar wel wilt zorgen voor een professioneel eindresultaat. Een belangrijk punt hierbij is natuurlijk het gebruik van muziek in je video, echter mag je niet zo maar muziek gebruiken want hier zitten rechten op. Je zou dus op zoek moeten gaan naar rechten vrije muziek, maar waar vind je die zonder er de hoofdprijs voor te moeten betalen?

Rechten vrije muziek op Bensound

Dit is een fijne, overzichtelijke website met een duidelijk lay-out. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de verschillende muziekcategorieën zodat je makkelijk per categorie kunt zoeken. Cinematic, jazz, rock; alles zit er tussen. De muziek is volledig rechten vrij te gebruiken, wel moet je de bron even vermelden.

CC Mixter

Op deze website is heel erg veel muziek te vinden, maar je zou er dan wel even de tijd voor moeten nemen. Op deze website kunnen zangers en muzikanten acapella’s en samples uploaden. DJ’s en producers kunnen dit vervolgens gebruiken om een remix van te maken. Hierdoor kun je op de website veel muziek terugvinden in allerlei verschillende soorten. Let goed op de vermelding; bij elk nummer staat beschreven welke bronvermelding je moet hanteren.

Purple Planet Music

Ook dit is een hele fijn website. Je kan ook hier zoeken tussen de verschillende categorieën maar let wel op: je moet wel de juiste bronvermelding gebruiken als je een nummer gebruikt. Ook is het mogelijk een licentie af te nemen bij deze website, als je daar het budget voor hebt. Met een licentie heb je meer keuze in muziek en mag je deze ook gebruiken voor uitzendingen op de radio en televisie.

Muziek van Audionautix

Deze website is vrij bekend en staat vol met rechten vrije muziek. Dit is allemaal geproduceerd door Jason Shaw. Hij zorgt ervoor dat je op zijn website makkelijk kunt zoeken tussen verschillende genres, maar ook tempowisselingen en stemmingen. De muziek kun je direct downloaden, maar je moet wel altijd de bron vermelden als je de muziek van Jason Shaw gebruikt.

YouTube Audio Library

Ook YouTube heeft een eigen bibliotheek waar je allemaal rechten vrije muziek kunt downloaden en verwerken in je video’s. Deze muziek mag ook gebruikt worden in video’s die je niet op YouTube wilt zetten. Kijk goed naar de regels met betrekking tot het vermelden van de bron. Bij sommige nummers dien je deze namelijk te vermelden, andere nummers zijn vrij te gebruiken.