Wat te doen als je geen salaris hebt gehad van je baas

juridische stappen geen salaris

Wat te doen als je geen salaris hebt gehad van je baas

Op het moment dat je begint te merken dat het slecht gaat met het bedrijf waar je werkt en je geen salaris meer uitbetaald krijgt, zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Als eerste is het handig om dit aan te kaarten bij je baas. Door rustig met hem of haar in gesprek te gaan, kunnen jullie er misschien wel uitkomen. Wacht hier echter niet te lang mee, jij moet ook leven en je rekeningen betalen en hebt daar je salaris gewoon voor nodig. Mocht je baas lastig gaan doen of vind je het moeilijk om naar je baas toe te gaan, kun je bij je collega’s nagaan of bij hen het hetzelfde geval is. 

Juridisch loket

Wanneer het niet alleen jou betreft, dan is het verstandig om samen op je baas af te stappen. Probeer er rustig uit te komen, lukt dit niet, dan is het tijd voor andere maatregelen. Je kunt ervoor kiezen om naar de rechter te gaan en op die manier je geld terug te halen. Het probleem hiermee is, als het geld er niet is, dan kan het ook niet uitbetaald worden. Het is een eerste stap om je salaris toch te ontvangen en je kunt hiervoor bij het juridisch loket om hulp vragen.

Wacht niet te lang

Mocht dit ook niet werken is er nog een andere drastische maatregel die je kunt uitvoeren. Je kunt namelijk je baas failliet laten verklaren. Je zult misschien denken, “maar dan krijg ik m’n geld toch ook niet?” Het antwoord daarop is ja zeker wel. Het UWV komt er dan namelijk aan te pas. Zij nemen de betalingen over en doen dit met terugwerkende kracht tot 3 maanden voor het faillissement. Dit is de reden dat het belangrijk is om hier niet al te lang mee te wachten. Als je te lang wacht loop je mogelijk loon mis en zul je hiervoor bij de curator aan moeten kloppen.

Faillissement aanvragen

Als een faillissement aanvragen is wat je wilt doen, dan kun je met de informatie van Van der Maas & Verhoog precies zien hoe je dit het beste kunt doen. Nogmaals, probeer het eerst gewoon met elkaar op te lossen. Wie weet is je baas schappelijk en kunnen jullie tot een oplossing komen. Lukt dit echter niet dan kun je overgaan tot andere maatregelen. Zoals ook al eerder vermeldt is, wacht er niet te lang mee.