Plotseling een FIOD inval. En nu?

FIOD inval? Bel Jaeger

Plotseling een FIOD inval. En nu?

U wordt totaal overrompeld door een inval van de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD) en u staat met uw handen in het haar. Geschrokken en met enige paniek stelt u zichzelf herhaaldelijk de vraag wat te doen. Een FIOD inval, en nu?

In deze blog leest u wat u moet doen wanneer u wordt overvallen door een FIOD inval en welke stappen u kunt ondernemen om het probleem op te lossen.

Waarom is daar de FIOD inval? En belangrijker, wat nu?

Een FIOD inval! En nu? Hoe lost u dit probleem zo snel mogelijk op? U hoeft het gelukkig niet in uw eentje te doen, want de experts van Jaeger hebben vaker met zulke situaties gewerkt. Wilt u weten waarmee zij u kunnen helpen, dat leest u in dit artikel.

Maar eerst wilt u weten waarom de FIOD bij u aan de deur is gekomen. Voortdurend maalt het door uw hoofd: ‘Een FIOD inval. En nu?’ Wat willen ze van u en van welke strafbare feiten wordt u beschuldigd? Er kan sprake zijn van frauduleuze praktijken als belastingontwijking of faillissementsfraude, die na strafrechtelijk onderzoek aan het licht zijn gekomen.

Uw rechten tijdens een FIOD inval

Wanneer u door een inval van de FIOD bent overrompeld en niet goed weet hoe u hierop moet reageren, schakelt u de advocaten van Jaeger in. Zij verhelderen de situatie voor u en wijzen u op de rechten die u heeft in deze zaak. Naast de plichten zijn die er namelijk ook en het is belangrijk dat u zich daar bewust van bent:

  • Wanneer u vragen wordt gesteld, heeft u het recht om te zwijgen en hoeft u geen verklaring af te leggen.
  • Mochten er documenten opgevraagd worden, dan moet vaststaan dat die bedoeld zijn voor de schriftelijke vorderingen van de FIOD. Anders hoeft u deze documenten niet vrij te geven.
  • Met een machtiging tot binnentreden hebben de ambtenaren van de FIOD niet het recht om uw kasten en lades open te trekken. Documenten en aanwijzingen die in het zicht zijn, kunnen worden meegenomen.
  • Wanneer u wordt gevraagd een toegangscode of andere gegevens op te geven waar alleen u de kennis van heeft, hoeft u deze niet mee te geven.
  • Tijdens de FIOD inval heeft u het recht telefonisch contact op te nemen met een advocaat van Jaeger.

Een FIOD inval. En nu? Schakel de advocaten van Jaeger in

Een FIOD inval. En nu?! Als u wordt verrast – en niet op een aangename manier – door de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst, omdat u wordt verdacht van fraude, dan is alle hulp welkom. De advocaten van Jaeger kunnen u van dienst zijn en totale paniek en onrust in deze situatie verminderen. Dus om te voorkomen dat u de verkeerde beslissingen maakt, schakelt u Jaeger in. Informeer bij hen over de mogelijkheden voor hulp, zodat zij met hun vakkennis en ervaring u bij kunnen staan. Zijn er overigens andere juridische zaken waar u hulp bij nodig heeft, zoals bestuurders aansprakelijkheid, dan bent u bij Jaeger advocaten aan het juiste adres.