Meer klanten naar je advocatenkantoor

Meer klanten naar je advocatenkantoor

Wil je als advocatenbureau verder groeien? Dan zijn er natuurlijk veel verschillende manieren om dat voor elkaar te krijgen. Maar wat is de juiste en de beste manier om dat te doen? Wij geven hieronder diverse mogelijkheden, zodat jij in jouw situatie kan bepalen wat de beste strategie is voor jouw bedrijf. 

Meer aandacht besteden aan offline

Alles en iedereen is tegenwoordig online actief. En dat is ook nodig, want voor veel bedrijven en advocatenkantoren is het onmogelijk om te bestaan zonder het vergaren van klanten via online kanalen. Maar offline zijn er altijd nog vele mogelijkheden. 

Een van de belangrijkste zaken is om jouw pand er als een betrouwbaar advocatenkantoor uit te laten zien. Maak aan de buitenkant duidelijk om welke advocatenkantoor het gaat. Dat kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van doosletters op de gevel van je pand. Ook potentiĆ«le klanten die langs je pand komen zien direct een positief beeld van jouw kantoor. 

Andere manieren is door op zoek te gaan naar de juiste plekken om jouw naam te verspreiden. Dat kan bijvoorbeeld door middel van vakbladen, maar ook door de juiste connecties te hebben. Misschien heb je contacten waarmee je op lead basis kan werken. Anderen ontvangen een bepaalde commissie door klanten aan jou door te verwijzen. 

Online de juiste kanalen te kiezen die voor jou werken

Online wil je ook actief zijn, maar het is niet nodig om van de ene op de andere dag alle kanalen te gebruiken. Begin met een kanaal als social media of SEA breid dit later uit naar een andere kanaal. Ten eerste heb je zo de tijd om precies te kijken wat het je oplevert, en compleet de focus om je op een kanaal te richten, zodat die kan worden geoptimaliseerd. Van daaruit kun je weer langzaam verder uitbreiden naar een andere kanaal. 

Mocht een kanaal onvoldoende rendement bieden dan kun je sowieso overschakelen naar een ander kanaal. Zie hier deze 11 marketingkanalen waar je gebruik van kan maken