HR-advies nodig?

HR-advies nodig?

Heeft u behoefte aan HR-advies op arbeidsrechtelijk advies? Zoals de regels omtrent de ontslagprocedures, het loonstelsel, proeftijden en pensioenen óf hulp nodig bij het opstellen van algemene voorwaarden of een arbeidscontract? Dan kan het handig zijn om een HR-adviseur in te huren. Een HR-adviseur is iemand die het management adviseert op het gebied van human resources, met andere woorden het aantrekken, selecteren, belonen, beoordelen en opleiden van werknemers. De rol van HR-adviseur is om het management te adviseren omtrent de personeelszaken.

Bij dit vak komen de volgende aspecten aanbod; adviseren van het management wat betreft HR-vraagstukken op tactisch, operationeel en strategisch niveau. Het uitvoeren en optimaliseren van het personeelsbeleid. Fungeren als aanspreekpunt voor werknemers. Het vormgeven en professionaliseren van beleid op het gebied van talentmanagement, verzuim, training en opleiding. Toezien op juiste toepassing van wet- en regelgeving (hierbij moet u denken aan sociale wetgeving, bedrijfsprocedures, arbeidsovereenkomsten en Wet verbetering poortwachter). Het onderhouden van contacten met partijen zoals vakbonden en ondernemingsraden. Zoals we kenbaar gemaakt hebben komt bij HR veel onderwerpen terug die veel te maken hebben met arbeidsrecht. Heeft uw HR-team het lastig op dit gebied of heeft u helemaal geen HR-afdeling dan kan het handig zijn om een externe partij te benaderen om u advies te geven op het gebied van deze juridische vraag stukken.

Hierbij kan CBBS u verder helpen. CBBS is een extern bedrijf dat u kunt helpen met uw HR-problemen. Ze bieden hiernaast ook HRM-software aan. Hiermee heeft u al uw personeelsgegevens op één knop verwijdert en kunt u deze makkelijk online bijhouden. Hierbij moet u denken aan arbeidscontracten, vakantie en verlofaanvragen en verzuimadministratie. Er kunnen nog meer gegevens geregistreerd worden, hier moet u denken aan diploma’s, verjaardagen en jubilea. Naast het huismerk, bieden ze nog meer verschillende HRM-software aan die u kunnen ondersteunen op andere manieren. Het ligt er maar net aan wat u prefereert natuurlijk.