Hoe kies je de meest geschikte arbeidsrecht advocaat?

Hoe kies je de meest geschikte arbeidsrecht advocaat?

Wat is een arbeidsrecht advocaat? Dit is een advocaat die gespecialiseerd is in arbeidsrecht. Zijn voornaamste bezigheden zijn ontslagregelingen en arbeidscontracten opstellen. Omdat deze advocaat juist in deze zaken gespecialiseerd is, mag je er zeker van zijn dat hij of zij alles afweet van de nieuwste regels, jurisprudentie en ontwikkelingen. Mocht je met ontslag te maken krijgen? Schakel dan een arbeidsrecht advocaat in en hij zorgt dat je er zo goed als maar kan uit zult komen.

Hoe kom je tot een keuze voor een advocaat?

Maar hoe kies je een goede arbeidsrecht advocaat? Dat is nog niet zo eenvoudig. Er zijn er namelijk heel veel en ook nog eens heel veel verschillende. Hoe vind je dan de advocaat die goed aan jouw wensen en voorkeuren voldoet? En ook verstand heeft van wat hij of zij doet en zegt? Het is ten eerste belangrijk voor jou zelf om te bedenken wat je belangrijk vindt in een advocaat. Op basis hiervan kun je een keuze maken. Nu volgen zeven tips om je te helpen de beste keuze te maken.

Kies je een jurist of advocaat en waarom?

Ten eerste is het belangrijk om het verschil te begrijpen tussen een jurist en een advocaat. Elke advocaat is namelijk een jurist. Echter, dit betekent niet dat elke jurist ook advocaat is. Een advocaat heeft namelijk een extra driejarige opleiding gevolgd om zich zo te mogen noemen. Ook zijn alle advocaten onderdeel van de Nederlandse Orde van Advocaten ofwel NOvA. Een advocaat voldoet aan veel eisen als het gaat om gedragsregels, verzekeringen, scholing en opleiding. Zo wordt de kwaliteit van het juridische werk sterk verbeterd. Als je een advocaat kiest, dan kies je een echt keurmerk.

Arbeidsrecht specialisatie en duidelijke kostenopgave

Op het gebied van arbeidsrecht komen dagelijks wel nieuwe ontwikkelingen voor. Is een advocaat hier echt in gespecialiseerd? Dat merk je aan hoe hij dit allemaal bijhoudt. Ook word je altijd snel en goed geholpen. Ga niet voor de alleskunner. Daarnaast is duidelijkheid met betrekking tot het kostenplaatje erg belangrijk. Maak standaard prijsafspraken en let hierin zeker op zogenaamde ‘verborgen’ kosten. Dit kunnen bijvoorbeeld kantoorkosten zijn tot wel zeven procent. Laat vooraf duidelijk de kosten op een rij zetten. Hopelijk hebben deze tips je geholpen om tot een goede keuze voor een arbeidsrecht advocaat te komen. Laatste tip: bekijk ook nog eens de klantwaarderingen van de advocaat!

Meer over dit onderwerp vind je op Omnius.nl