Een incasso advocaat inschakelen als bedrijf? Lees hier de mogelijkheden

Een incasso advocaat inschakelen als bedrijf? Lees hier de mogelijkheden

Het is altijd vervelend als je te maken hebt met wanbetaling. Gelukkig heb je als incasserende partij veel rechten. Als er echt sprake is van nalatigheid of wanbetaling zijn er diverse opties. Maar van al die opties, zoals een incassobureau of gerechtsdeurwaarder inschakelen, is in zee gaan met een incasso advocaat het beste. Lees in dit artikel waarom.

Pak het van het aller begin goed aan

In feite is de remedie, gelijk naar de advocaten Veenendaal gaan als er sprake is van wanbetaling. Een advocaat is tot veel meer bevoegd dan een incassobureau, evenals een deurwaarder is een advocaat beëdigd in de rechtbank. Maar een advocaat heeft meer bevoegdheden dan een deurwaarder. Hierin zijn veel voorbeelden, en één ervan is bij vorderingen van meer dan 25.000,= euro. Vaak is er dan sprake van een conflict, en een incasso advocaat is gekwalificeerd om juridische conflicten op te lossen, en een deurwaarder of incassobureau  is dat niet. Sowieso zijn deurwaarders en incassobureaus niet bevoegd om grote vorderingen te innen. Daarom bij wanbetaling, pak het van het aller begin goed aan, ga naar de advocaten Veenendaal.

Misverstanden omtrent de incasso advocaat

Velen denken dat een advocaat direct naar de rechtbank gaat. Logisch gedacht, maar het klopt niet, de eerste stap is niet naar de rechter. Een eerste stap kan de ’14 dagen brief’ zijn. Een ander misverstand is dat een advocaat duur is, en ook dat is een logische gedachte. Advocatenkantoren zijn altijd chique, mooie panden op eveneens mooie locaties, maar dat zegt niet dat een advocaat duur is. Vooral met incasso’s werken advocaten op ‘no cure no pay’ basis, je raakt dus niet nog verder in de financiële problemen als je een advocaat in de arm neemt bij wanbetaling. Wat rest is enkel de voordelen als je direct naar een advocaat gaat i.p.v. een deurwaarder of incassobureau. Bedenk als het aankomt tot een faillissementsaanvraag dat je dan te alle tijde een advocaat moet hebben. Eerst naar een incassobureau of deurwaarder gaan, is dan in feite een omweg.

Bij internationale incassozaken is er geen keus

Nederland is maar een klein landje met open grenzen. Dat betekent dat ook wanbetaling al snel over de landsgrenzen heen gaan. Iedere ondernemer weet hoe snel het kan gaan, een groot bedrijf wat in een week tijd een vestigingsadres in London kan hebben, en dan komt er een Brexit en in een zeer korte tijd zit het bedrijf weer in Nederland. Het is vervelend als je dan met wanbetaling te maken hebt, en je bent met een deurwaarder of incassobureau in zee gegaan; zij kunnen geen internationale incassozaken doen. Gelukkig kan een advocaat dat wel.