Alles over een huurrecht advocaat

Alles over een huurrecht advocaat

Het gebeurd vaker en vaker dat huurders in conflict komen met de verhuurder. De conflicten ontstaan uit kleine irritaties, maar kunnen uitmonden in grote problemen. Wat doe je nou in geval van conflict met je verhuurder? Juist, je schakelt een advocaat huurrecht in. Maar wat doet een huurrecht advocaat nou precies? Dat lees je in dit artikel. 

Wat houdt het huurrecht in?

Het huurrecht is vastgelegd in het Nederlandse burgerlijk wetboek. Onder het huurrecht valt de manier waarop een huurovereenkomst kan worden vastgelegd en de belangen van beide partijen die hieraan gebonden zijn. Praktisch betekent dit bijvoorbeeld de afspraak over hoeveel de huur bedraagt en wat de looptijd van de huur is. Het huurrecht bestaat uit meer dan alleen de verhuur van huizen of studentenkamers, ook de huur van bijvoorbeeld een auto of andere zaken die je kunt huren is hierin vastgelegd. 

Wat is een huurrecht advocaat dan precies? 

Eigenlijk is een huurrecht advocaat een specialistische advocaat die zich verdiept heeft in het hoofdstuk huurrecht van het burgerlijk wetboek. Een huurrecht advocaat toetst dus of het huurrecht goed wordt toegepast. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld het opstellen van een huurcontract. De advocaat zoekt tot in de kleinste details uit wat er allemaal moet worden vastgelegd in het contract. 

Dit zijn de taken van een huurrecht advocaat 

Zoals net al genoemd is de taak van een huurrecht advocaat het toetsen of het huurrecht goed wordt toegepast. Dit kan dus zijn in de vorm van het opstellen van een huurcontract, maar bijvoorbeeld ook het controleren van een huurcontract dat door iemand anders is opgesteld. Je kan een huurrecht advocaat bijvoorbeeld ook inzetten op het moment dat jij je huis wil onderverhuren en precies wil weten hoe je dit moet vast leggen. Tot slot kan een huurrecht advocaat ook bemiddelen bij conflicten tussen huurders en verhuurders. 

Meer weten over een huurrecht advocaat? Kijk dan eens op: https://www.westlandpartners.nl/