5x voordelen van een boekhouder uitbesteden

5x voordelen van een boekhouder uitbesteden

In tegenstelling tot een accountant houdt een boekhouder zich voornamelijk bezig met het uitvoeren administratieve taken zoals aangiften, banktransacties, factureren, salarisadministratie of voor gewoon simpelweg financieel advies. Een boekhouder kan tevens een jaarrekening opstellen. Deze taken vragen veel precisie en nauwkeurigheid. Niet iedereen gaat dit gemakkelijk af of vindt dit leuk om te doen, wat ertoe kan leiden dat de bedrijfsadministratie niet correct wordt uitgevoerd. Daarom kiezen er veel mensen of bedrijven om een boekhouder aan te nemen of in te huren. Wat de voordelen van een boekhouder uitbesteden zijn leest u in onderstaand blog.

1.      Ontzorgt

Een boekhouder heeft een duidelijk overzicht wanneer welke stukken nodig zijn voor bepaalde aangiften. Het is de taak van de boekhouder om zijn klant tijdig te laten weten wanneer wat opgeleverd moet worden. Indien u een boekhouder inhuurt en dus uw financieel administratieve werklasten uitbesteed, scheelt dat een hoop tijd en bijkomende stress. U houdt hiermee meer tijd over om aan andere taken te besteden en te focussen op belangrijkere zaken binnen uw bedrijf. De ingehuurde boekhouder zorgt ervoor dat alle stukken voldoen aan de eisen van de belastingdienst.

2.      Bespaart geld

Omdat een boekhouder voor u de stukken in orde maakt, kunt u ervan uitgaan dat deze ook op tijd worden toegezonden naar de belastingdienst. Wanneer u zelf uw eigen boekhouding doet en stukken zijn onvolledig, ontbreken of worden te laat ingediend dan staat daar een fikse boete tegenover. Het is aan de boekhouder om deze boetes te voorkomen en daarmee een ondernemer te ontzorgen.

3.      De investering waard

Het is algemeen bekend dat het uurtarief van een boekhouder niet goedkoop is, maar wat sommige ondernemers niet realiseren is dat een boekhouder onwijs veel kennis heeft van de belastingvoordelen. Zo weten zij precies hoe ze het beste de belastingaangifte moeten doen om zo zoveel mogelijk belastingaftrek te winnen wat resulteert in minder belasting betalen of zelfs btw terugkrijgen. Bovendien kan een boekhouder snel fouten ontdekken in de aangiften en deze, indien nodig, verbeteren.

4.      Altijd op de hoogte van nieuwste wetgeving

Jaarlijks veranderen er talloze belastingwetten. Een boekhouder weet precies of dit ook voor u van toepassing is. Zij blijven op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen op dit gebied en lichten u in wanneer er iets veranderd. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken dat uw financiƫn niet meer kloppen.

5.      Objectiviteit

Ondernemers zijn vaak nauw betrokken bij alle processen binnen hun bedrijf. Dit kan ertoe leiden dat ze verstrikt raken in alle details en het grote overzicht verliezen. Een boekhouder zorgt dat al het administratieve werk netjes op orde is en naar waarheid wordt ingevuld. Daarmee blijft het overzicht bewaard en kunnen eventuele problemen efficiƫnt opgelost worden.

Uw boekhouding uitbesteden?

Heeft u moeite met uw boekhouding? Heeft u vragen over uw belastingaangiften? Of denkt u erover na om uw boekhouding uit te besteden? Er zijn diverse oplossingen om uw boekhouding op orde te krijgen. Ook boekhouders in Nieuwegein en omstreken staan klaar voor vragen en advies.